Communicatiemanager

Nieuwsgierigheid, betrokkenheid en sturen op zelfstandigheid bepalen goed management. Dat, samen met een scherp gevoel voor identiteit, imago, marktverhoudingen, bedrijfsvoering en kansen, leidt tot de vorming van sterke teams.

Ik heb oog voor menselijke relaties, normen en waarden. Ondernemingsstrategieën vertaal ik kritisch naar interne verandertrajecten. Mensen motiveer ik om actie te ondernemen. Om niet bang te zijn voor veranderingen en hun grenzen te verleggen. Vanuit een optimistische grondhouding werk ik samen, structureer en communiceer. Als project- en communicatiemanager ontwikkel ik imago’s op basis van onderzoek naar identiteit, bedrijfsverhalen én wensen voor de toekomst. Merken, campagnes en digitale kanalen zet ik in de markt door het ontwikkelen van aansprekende, innovatieve en creatieve communicatieconcepten. Ik relativeer waar nodig en houd rekening met de krachtenvelden waarin een organisatie opereert en de bedrijfskundige vraagstukken waar ze voor staan. Voor uitvoering breng ik – indien gewenst – de juiste (creatieve) professionals bij elkaar in flexibele teams.

Copy
Mijn pen staat zelden stil. Ik draai mijn hand niet om voor actieleads, commerciële short copy, blogs, interviews, brochures, speeches, redactionele stukken of stevige inhoudelijke stukken. Elk onderwerp krijg ik onder de knie. Mijn schrijfstijl is recht op het doel af, verleidelijk en laagdrempelig. Zonder natuurlijk de nuance en de gewenste tone-of-voice uit het oog te verliezen en soms met een knipoog. In mijn copy maak ik waar nodig en mogelijk gebruik van subtiele schrijftechnieken die zich richten op gedragsverandering.

Workshops
Op inspirerende wijze geef ik regelmatig workshops. Ze zijn actueel, opgezet op basis van bedrijfsdoelstellingen en direct toepasbaar. Een paar voorbeelden…

  • Klantgericht communiceren. Medewerkers en management worden op basis van eigen klantdossiers gespiegeld over de inzet van persoonlijke en digitale communicatie. Ze krijgen praktische tips over hoe de toonzetting zo om te buigen dat weerstand wordt voorkomen en klantcommunicatie productief wordt. Uiteraard uitgaande van duidelijke taal.
  • Commerciële & creatieve copywriting. Met praktische opdrachten wordt de kracht van corporate branding en copy uit de doeken gedaan. Deelnemers leren long, short en micro copy schrijven.
Gedragsconsultant Klanten